کرمانشاه مهد صاحبدلان فرهیخته

هويت و تاريخ هر سرزميني مرهون تلاش و كوشش و جان مايه بزرگاني است . كه سنگ بناي تكامل و تمدن بشري را بنا نهاده اند و سرزمين ايران و ايراني همواره با دستاوردهاي عظيمي از علم وادب واخلاق وفضيلت نمودار زريني از فرهنگ و هنر باشكوهي را در تاريخ درخشان اين ملت رقم زده است و در اين چرخه تمدن، هنر تجليگاه رفيع و عظيم ذوق وخلاقيت فرزانگان و فرهيختگاني بوده است كه با احساسي شور انگيزو سير وسلوكي عاشقانه هريك به گونه اي آرمانهاي بلند بشري را به تصوير كشيده اند در اين راستا هنر خوشنويسي بعنوان هنري محتوايي و بنياني و نقشي فراگير با كشف و شهود و رازداري بسيار استادان بزرگ خود ،گنجينه ارزشمندي از هويت ملي مارا در ثبت و ضبط مفاهيم ادبي و اخلاقي و فرهنگي به ارمغان آوردند و با حضور هميشگي خود در صحنه تاريخ و جامعه بشري زبان گويايي از درد ها ورنج ها و حسرت ها و خوشي هاي زمانه را بيان كردند .
خط شكسته بعنوان آخرين نمونه اين ذوق و قريحه خلاق هنرمنداني است كه رسالت عظيمي را بر دوش داشته اند تا اين وديعه الهي تا به امروز سرشار از پويايي و زيبايي دوام و بقا يابد. در دوران معاصر كه كاربرد هاي سنتي اين قلم مهجورمانده بود تلاش آگاهانه و هدفمندي را در جلوه هاي مطلوب وماندگارانتزاعي و شيوه هاي نمايشگاهي براي مشتاقان بعمل آمد كه امروزدرچهارگوشه كشور ما با اقبالي بسيار و هنرمنداني متعهد آنرا محافظت ومنتشر مي نمايند .
سرزمين معرفت خيز كرمانشاهان كه از ديربازديار سخنوران نامي و صاحبدلان فرهيخته و فرزانگان نيكو سرشتي در قلمرو معرفت و فضيلت و شعر و ادب بشمار رفته است ، با ميراث داري از مكتب ماندگار ميرزا محمد رضا كلهر كه مظهر رويش و پرورش نسل معاصر محسوب مي گردد. شايستگي هاي تحسين آميزي را در ترويج و توسعه هنر خوشنويسي بهمراه داشته است كه دو جان شيفته در علم وادب و فرهنگ هنر اين دوران يعني شادروان آيت الله سيد مرتضي نجومي و شادروان استاد بهزاد كرمانشاهي چراغ راهي گرديدند براي پويايي همه جوانان و مشتاقاني كه هر يك به نوبه خود خوشه چين خرمن معرفت و معنويت اين بزرگواران بودند . استاد عبدالله جواري كه با كوشش و تلاشي وسيع و مديريتي عاشقانه و اخلاصي توصيف ناپذير بنيان گذاري انجمن خوشنويسان كرمانشاهان را بنا نهادند و با همدلي و همراهي صميمانه ياران ديرينه و محبوب خود استاد سلطاني واستاد اكبري ، به تربيت نوجوانان و ترويج اين هنر پرداختند كه امروز بسياري از آنان در شمار چهره هاي درخشان و زبده گان اين قلم بشمار مي آيند.
آقاي رامين دارابي هنرمند محبوب و نيك نفس شهرستان سرپلذهاب از جمله همين هنرمندان به ثمر رسيده است كه با وجود مشكلات و محروميت ها و بي مهري هاي رايج ، با شوقي تحسين آميز در سال1373 از انجمن خوشنويسان كرمانشاه فارغ التحصيل گرديده و سالهاست به تكميل اندوخته هاي عملي و نظري خود در اين هنر تلاش نموده است با بهره مندي ازهنرمند برجسته ديرينه و دوست عزيزو شريفم جناب اقبال صالحي كه استادانه به احياي استعداد هاي استان مي پرداختند ، بصورت تخصصي در قلم شكسته به توفيقاتي نائل آمده و امروز با تعليم علاقه مندان و هنر جويان زادگاه خويش مشغول است و نتايج مطلوبي را در كارنامه آموزشي خود رقم زده است . اين توفيق عاليترين مراتب و موهبتي است كه هرهنرمند هدفمندي را به سوي تعالي طلبي و كمال سوق مي دهد .
آقاي رامين دارابي با تبلور ذوق و تجلي احساس لطيف خود جداي از كارنامه عملي و نظري و ارائه و انتشار آثار نمايشگاهي در هنر خوشنويسي ، دستي شيرين و تلاشي عميق نيز در هنر زيبا و ظريف تذهيب داشته اند كه سرشار از لطف و زيبايي است كه مي تواند در مجموع آرمانهاي بلند دل خواه خويش را در دنياي هنر نظاره گر باشد .
اين نمايشگاه حاصل تلاش و تجربيات تازه ايشان است و بهار دل انگيزي است از دستاورد غرور آ فرين وي كه نگاه زيبا پسند شما را به تماشايش فرا مي خوانيم .
و اميد كه دلهاي سرشار از مهرتان بدرقه راه و روشنگر كارنامه همت و پايمردي هنرمندان استان كرمانشاه و معرفي فرهنگوران ايران سرافراز باشد.جشنواره تولیدات استانی فرصتی مناسب برای کنار هم قرار گرفتن همه هنرمندان کشور است. فرصتی که در آن هنرمندان به تعامل با یکدیگر پرداخته و به داشته های خویش بیفزایند.
يدالله كابلي خوانساري
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد